Skip to content

Möjligheter att få en del av vistelsen betald av Försäkringskassan

Eftersom Försäkringskassan jämställer vår rehabilitering med den man erhåller i Sverige har cirka 50% fått ersättning för sina rehabiliteringskostnader. Nivån styrs bland annat av var du bor i landet och hur Regionen ser på rehabilitering. Kravet är att det finns ett medicinskt behov. Möjligheterna att få ersättning är alltså inte beroende av ålder eller om man är arbetsför.

Vi hjälper dig gärna med din ansökan. En ny lag gäller från och med 1 oktober 2013. Läs mer på Försäkringskassans hemsida.

Vill du att vi ringer dig?

Växeln är normalt bemannad måndag till fredag kl 8.00-16.00. Vill du att vi kontaktar dig använd formuläret nedan. Du vet väl att även kan anmäla intresse här

Hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicyn.

Finansiering & uppdelning av betalning

Då Försäkringskassan betalar sin del i efterskott kan det finnas behov av att få finansiering till ersättningen erhålls. I de fall ersättning inte erhålls finns också möjligheten att dela upp återbetalningen.

Lån via Medical Finance

Medical Finance är ett kreditföretag som är specialiserat på vårdfinansiering. Medical Finance har mer än 10 år erfarenhet av finansiering med bransch anpassade lösningar för privata vårdgivare.  De är ett av Sveriges ledande finansbolag inom vård och hälsa. .

”Vi värdesätter patientens trygghet och vill att våra låntagare ska känna sig omhändertagna. Därför har vi tagit fram våra egna vårdgarantier”.

Mer information www.medicalfinance.se


Sjukskrivning och finansiering av stressrehabilitering

Det går att ansöka om förebyggande sjukpenning från Försäkringskassan för dig som åker på rehabilitering. Om företaget har kollektivavtal kan arbetsgivare erhålla ersättning genom AFA försäkring.