Terme Dolenjske Toplice

Neurologisk rehabilitering i Slovenien

Terme Dolenjske Toplice för patienter remitterade från Skåne

Slovenien har urgamla spatraditioner och spabehandlingar ses även i dagen som en medicinsk behandlingsform. Denna tradition i kombination av medicinsk kompetens gör att man idag kan få en utmärkt rehabilitering av olika neurologiska sjukdomar. Kombinationen av spabehandlingar med aktiv fysioterapi har visat sig vara en lyckosam kombination.

Dolenjske Toplice

Om du reser från Köpenhamn tar flygresan till Ljubljana cirka två timmar och efter cirka en timme är du framme på hotellet. Dolenjska ligger centralt i sydöstra Slovenien, mellan Ljubljana-bassängen och floden Sava, och har en vacker och inspirerande natur. Det fick sitt namn från källorna till termalvatten som gav denna plats och dess omgivning sin speciella betydelse under områdets utveckling. Hotellet ligger vid en liten stad (3400 innevånare) där det finns några butiker, restauranger och lite smått och gott. Härifrån kan du resa med den reguljära busstrafiken till områdets största stad Nova Mesto (36000 innevånare)som ligger cirka 12 km från hotellet.

Hotell Kristall****

Hotellet har både restaurang, bar och kafeteria och ligger i direkt anslutning till hotellets spa- avdelning. Till rehabiliteringsområdet kommer man genom en gång och här finns det behandlingsrum, träningslokaler och bassänger. Hotellet byggdes redan 1899 i anslutning till termalbaden och detta upplever man i den vackra matsalen med väggmålningar och med en magnifik ljuskrona. På baksidan finns parken, kantad med en sekelgammal allé med lind och kastanjeträd. Här finner du också den vackra utomhusbassängen. Du kommer att få bo i ett eget rum och du har helpension (frukost, lunch och middag) och dessutom för- och eftermiddagskaffe. Alla måltider serveras som buffé och har du någon form av allergi så är detta inget problem. Det är dock viktigt att du meddelar detta till oss i god tid.

Behandlingsanläggning

Det finns en gångpassage direkt till medical center där du finner behandlingsrum, bassänger, gym och allmänna träningslokaler. Det finns även en separat spaavdelning dit du kan gå utan att behöva gå ut. All behandlingspersonal talar engelska och det finns en svensktalande person som kan hjälpa dig om du har svårt med språket. I programmet ingår mycket träning och det är därför bra om man kan träna något före ankomst. Då kommer man snabbare in i programmet. Du kommer att ha minst fyra träningstillfällen per dag och om du vill så står gymmet öppet för ytterligare träning eller varför inte träna utomhus i den vackra naturen. Gå gärna in på deras hemsida: