Suitopía – Sol y Mar Suites Hotel

300 soldagar om året

Suitopía Sol Y Mar Suites hotel och Calpe

Calpe ligger cirka 50 minuters bilväg från Alicantes flygplats. Det är en historisk stad med vita och härliga sandstränder. Längs vattnet finns en fin strandpromenad där det går utmärkt att promenera eller köra sin elskoter. I hamnen ligger fina fiskrestauranger och klockan 0500 är det auktion på den lokala fiskmarknaden. Det är en gammal stad och det märks genom att det finns många arkeologiska platser som kan vara värt ett besök.

Området har i genomsnitt har 300 soldagar om året vilket gör att många skandinaver har bosatt sig här i området.

Eftersom Calpe är känd som en semesterort för européer så är det fullt med turister under högsäsong men då är inte vi på plats.

Det finns bra förbindelser till med både tåg och buss.

Nytt hotell och ny ort

Vi har letat med ljus och lykta efter ett hotell som är anpassat för gäster med funktionsnedsättningar. Nu har vi hittat vårt hotell Suitopía Sol Y Mar Suites hotell. Hotellet ligger bredvid stranden och har flera anpassade sovrum eller rättare sagt anpassade suiter. Varje suite har ett sovrum och ett vardagsrum med ett litet pentry.

Suitopía har en fyrstjärnig standard och här finns det en buffétrestaurang, bar, kafeteria, gym och mycket mer. Strax utanför hotellet ligger strandpromenaden och längs den finns det butiker och restauranger.

Det finns även ett spa och en uppvärmd inomhuspool där du kan njuta av lugnet och av det varma vattnet. Bredvid hotellet finns deras systerhotell. Här finns det flera ytterligare restauranger varav en håller mycket hög klass och dessutom en champagnebar.

Här är några kommentarer från Tripadvisor:

  • Gästerna gillade de stora, rena, välskötta och moderna rummen,
  • Nära centrum och stranden. Shopping i närheten.
  • Gästerna uppskattade den vänliga, professionella personalen
  • Gästerna talade mycket väl om städningen·
  • Gästerna gillade fitnesscentret

Betyget på Tripadvisor är 4,6 av 5 möjliga.

Eftersom hotellet inte har så många rum som är anpassade för funktionsnedsatta kommer vi begränsa antalet deltagare. Det innebär att du måste bestämma dig snabbt för vi skall kunna erbjuda plats i något av dessa suiter.