Skip to content

Rehabilitering

Neurooptimal träning är skapat för maximal förbättring av rörelseförmågan, språkets funktion och andra kognitiva problem efter en stroke. Träningen består av intensiva dagliga övningar för specifika behov – exempelvis rörelsehinder, kondition och talförmåga.

Träningen är också upplagd i den bästa möjliga miljön under tillräcklig lång tid för att ge bästa bibehållna effekt. Neurooptimal träning sker i en högintensiv form med arbetsdagar upp till 6 timmar. Programmen bygger på ett holistiskt tänkande där den kvalificerade och intensiva träningen tillsammans med sol, värme, medelhavsmat och social samvaro ger goda förutsättningar för ett bra resultat av rehabiliteringen.

Träning utifrån dig och dina behov

Vi arbetar evidensbaserat

Intensiv rehabilitering hjälper

Idag vet vi genom forskningen att hjärnan fortsätter att utvecklas och förnyar sina förmågor genom hela livet. Det är väldokumenterat att intensiv målinriktad träning kan förbättra funktionen även lång tid efter neurologiska sjukdomar och skador.

Träning 5 dagar i veckan

Skräddarsytt​

Behandlingen anpassas efter varje enskild deltagares behov och målsättning. Syftet med rehabiliteringen är bland annat att du skall förbättra funktioner såsom styrka, balans och rörlighet. Det är ett intensivt träningsprogram som pågår fem heldagar i veckan.

Experter på plats i Spanien

Teamarbete

Vi arbetar interdisciplinärt. I vårt team ingår erfarna svenska fysioterapeuter, logopeder och neuropsykologer. Vi har även samarbete med skandinavisktalande läkare och sjuksköterska.

En trygg start

Inskrivningssamtal med vår platschef/fysioterapeut

Innan du bestämt dig för att resa har du möjlighet att samtala med våra fysioterapeuter – bland annat Emilia som också är platschef i Spanien. Hon förklarar hur programmet är upplagt och gör en bedömning om programmet är rätt för dig. Innan avresa går ni tillsammans igenom praktiska frågor och samtalar kring din målsättning med rehabiliteringen. På så vis är du väl rustad för din behandling med oss på Optima Rehab.

Digital fortsättning

Uppföljning efter tre månader​

Från och med i år kommer vi att ha ett uppföljningsmöte via nätet där vi kommer att samtala om hur träningen har gått efter hemkomsten och du har möjlighet att ställa frågor kring träningen. Samtalet kommer att ledas av Optima Rehabs medicinska personal.

Vi förbereder dig inför resan

Spasticitet​

Spasticitet kan behandlas med injektioner och intensiv fysioterapi. Vi kan ordna med läkarbesök och om läkaren gör en bedömning att det behövs kan vi även ordna med injektioner. För maximalt utnyttjande av injektionerna ska dessa tas två veckor före avresan. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig med detta.

Sol, värme, medelhavsmat och social samvaro

Logopeder med på din resa

Afasiprogram

Från och med 2022 kommer det alltid att finnas en logoped på våra resor. De kommer att ha möjlighet att ge dig en viss träning men oftast inte på individnivå. För dig som har afasi rekommenderar vi att boka in dig på afasiprogrammet.

Forskningen visar att träning för personer med afasi sker bäst genom intensiv träning under en längre tid. En till två timmar träning med logoped fem dagar i veckan, både individuellt och i en liten grupp. Logopeden utreder och behandlar deltagarna med tal- och språksvårigheter, röstproblem och kommunikationsstörningar.

Familjens roll vid rehabiltering

Att resa som anhörig eller medföljande

Vi välkomnar dig som anhörig till Spanien. På Optima Rehabs anläggningar är du som medföljande hjärtligt välkommen. Vi vet att du fyller en viktig roll i rehabiliteringen. Och självklart har du på plats möjlighet att prata med vår personal. Vi ser vistelsen som ett utmärkt utbildningstillfälle för både deltagare och medföljande.

Du får mer under 2024

Nu är det inte bara intensiv träning i Spanien som ingår i vårt behandlingsprogram

Optimera din återhämtning med vårt 19-dagars rehabiliteringsprogram i Spanien. Expertteamet följer upp med kontinuerlig Optima Online-träning i sex månader och individuell anpassning för bästa resultat. För oss på Optima Rehab är ditt välmående det absolut viktigaste. Det är därför vi fortsätter träningen även efter du har kommit hem.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Live eventet från den 30 mars med professor Michael Nilsson

Vad händer i hjärnan efter stroke och kan man
återfå förlorade eller nedsatta funktioner?

Michael Nilsson är professor och specialist inom rehabiliteringsmedicin.

Play Video