Skip to content

Du är vår utgångspunkt – tillsammans skapar vi målen.

Utifrån dina behov och mål tar vi på Optima Rehab ett helhetsgrepp om din rehabilitering. Din resa med oss är början på vägen mot ett liv där du ska må bättre fysiskt – och själsligt.

Mångårig erfarenhet av rehabilitering vid stroke, neurologiska sjukdomar och stress – i Spanien och Sverige.

På Optima Rehab arbetar vi evidensbaserat och utifrån insikten att alla människor är unika –därför behöver vägen tillbaka från exempelvis stroke skräddarsys individuellt.

I varmt skönt klimat vid spanska kusten har vi ett team av fysioterapeuter och psykologer som arbetar med varje enskild deltagares förutsättningar, behov och mål.

Våt idé bygger på att ge dig eller en anhörig den bästa möjliga starten. Alla som reser med oss har därför också möjlighet att fortsätta sin rehabilitering hemma med någon av våra fysioterapeuter. På så vis kan träningen fortsätta och nya mål nås.

Våra tjänster

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Most Popular Stories

Stroke och neurologiska sjukdomar

Rehabilitering Neurooptimal träning är skapat för maximal förbättring av rörelseförmågan, språkets funktion och andra kognitiva problem efter en stroke. Träningen består av intensiva dagliga övningar

Läs mer »

Digital rehabilitering

Digital rehabilitering vid stroke och neurologiska sjukdomar. Ett bra alternativ och komplement till vår träning i Sverige och Spanien. Vi erbjuder dig digital träning med

Läs mer »

Svensktalande experter​

Hos oss leds programmen av specialiserade svenska fysioterapeuter, neuropsykologer och logopeder

Berikande miljöer utomlands

Våra program äger rum i berikade miljöer i Spanien och Sverige där individuell målinriktad träning varvas med vila, god mat och social samvaro i vackra stimulerande miljöer.

Individanpassad rehabilitering​

All rehabilitering är individanpassad och fokuserar på varje deltagares nedsatta funktioner och unika förutsättningar.

Fysisk och kognitiv rehabilitering samt språkträning

Programmen innehåller fysisk träning, behandling med neuropsykolog samt tal- och språkträning för de deltagare som har behov av detta.

Träning efter stroke – vi kallar det neurooptimal träning

Neurooptimal träning är skapat för maximal förbättring av rörelseförmågan, språkets funktion och andra kognitiva problem efter en stroke.

Träningen består av intensiva dagliga övningar för att hjälpa personens specifika behov vid exempelvis rörelsehinder, kondition och talförmåga.

Träningen är också upplagd i den bästa miljön under tillräckligt lång tid för att ge godaste möjliga bibehållna effekt. Neurooptimal träning sker i en högintensiv form med arbetsdagar på upp till 6 timmar.

1.

Få professionell rehabilitering på plats

3.

Bevisat resultat

4.

Vi hjälper er genom hela processen

Det har varit ett jättebra läger för mig. Man fick verkligen träna på allt, som jag tyvärr behöver. Det var jättekul att åka på det här lägret, och jag kan verkligen rekommendera detta till någon som funderar på att kvalitetsträna med ett proffsigt team.

Anna Holmlund

Deltagare

Är du redo för nästa steg?
Så här går det till.

1.

Gör en intresseanmälan. Skicka in kopia på en journal samt en fullmakt om du behöver hjälp med att ansöka om ersättning från Försäkringskassan.

2.

Vi återkopplar till dig så snart vi har fått alla handlingar.

3.

Vi hjälper dig i dialogen med Försäkringskassan

4.

Välj ett datum som passar dig.

5.

Bokat och klart

6.

Rehabiliteringen börjar

.

Känner du redan nu att du vill resa med oss eller har du en närstående/vän som du tror skulle behöva rehabilitering?

Vanliga frågor

Det finns naturligtvis många frågor innan man beslutar om att resa på en rehabiliteringsresa. Vi svarar mer än gärna på alla frågor. Om du inte hittar svaret på din fråga här nedan kan du alltid kontakta oss.

Skicka in försäkringskassans dokument ”Ansökan om vård utomlands” med en kopia av din aktuella läkarjournal. Du måste även erhålla en behandlingsplan från oss som sedan skall skickas till Försäkringskassan. Om du vill du ha vår hjälp med ansökan så du skicka in alla handlingar inklusive försäkringskassans blankett om fullmakt för ditt ärende, direkt till oss. Vi tar då kontakt med Försäkringskassan och skickar in alla nödvändiga handlingar.

Du kan även ansöka om ersättning efter det att du har kommit hem men då tar du en risk eftersom du inte vet om du kommer att få ersättning.

Alla kan söka och åldern har ingen betydelse i det här sammanhanget.

Har du assistansersättning som finansierar lön och övriga omkostnader kan du ta användning av den hos oss. Prata med ditt assistansbolag så hjälper de till.

Du kan självklart boka resan själv så länge den koordineras med oss. Detta för att vi ska kunna ordna dina övriga transport exempelvis när du anländer till flygplatsen.

Efter studier har vi kommit fram till att 19 dagarsprogram är det mest optimala. Vi vill inte arrangera program där vi vet att behandlingsresultaten inte kommer att lyckas. Självfallet kan du även stanna längre än så.

Svaret är ja och vi rekommenderar att du gör det. När du fokuserar på träningen kan din familj koppla av i en härlig miljö. Har du problem att klarar dig själv måste du i ha med dig anhörig eller assistent då vi inte har assistanspersonal på plats. Vi kan ordna med assistansservice för en extra ersättning så länge tjänsten beställs i förväg. Kontakta oss för prisuppgift.

Det är alltid upp till var och en och väldigt individuellt. Vi anser dock att man bör åka mer än en gång.  Du får då hjälp att upprätthålla en nivå som är bra för dig och våra medicinska experter ger dig råd för bättre kontinuitet i din behandling.

Tyvärr lämnar inte Landstinget ersättning för rehabilitering utomlands. Du kan dock ansöka om ersättning från Försäkringskassan.

Ibland täcker privat sjukvårdsförsäkring också rehabiliteringskostnaden. Dessutom kan vi erbjuda kredit via Medical Finans.

Självklart kan du det. Assistenten bor antingen i ditt rum eller i eget rum i anslutning. Har du assistent hemma måste du ta med dig en person på resan som kan hjälpa dig då vi tyvärr inte har omsorgspersonal. Om det är din make/maka som hjälper dig hemma måste du ta med honom/henne eller någon annan närstående. Kom ihåg att det är en helt annan sak att klara sig i sitt hem jämfört med att bo på en anläggning.

Givetvis kan du det men då måste det bekräftas av flygbolaget och av oss. Kontakta därför oss så hjälper vi dig. Vi erbjuder dig också att hyra elrullstol eller elmoped på plats.

Alla våra anläggningar är handikappanpassade men inte alla rum. Hotellen har dock ett antal rum som är helt anpassade för gäster med rullstol. Behöver du ett handikappanpassat rum så säger du säga till om detta vid din bokning. Detta är vanligtvis inget problem alls.

Vi för journal och när du åker hem får du en så kallad epikris – en slutanteckning som du kan använda och visa din läkare eller annan medicinsk personal.

Självklart får du det. Alla gäster får med sig ett träningsprogram för att kunna träna när man är hemma i Sverige.

Play Video