Skip to content

Du är vår utgångspunkt – tillsammans skapar vi målen.

Utifrån dina behov och mål tar vi på Optima Rehab ett helhetsgrepp om din rehabilitering. Din resa med oss är början på vägen mot ett liv där du ska må bättre fysiskt – och själsligt.

Mångårig erfarenhet av rehabilitering vid stroke, neurologiska sjukdomar och stress – i Spanien och Sverige.

På Optima Rehab arbetar vi evidensbaserat och utifrån insikten att alla människor är unika –därför behöver vägen tillbaka från exempelvis stroke skräddarsys individuellt.

I varmt skönt klimat vid spanska kusten har vi ett team av fysioterapeuter och psykologer som arbetar med varje enskild deltagares förutsättningar, behov och mål.

Våt idé bygger på att ge dig eller en anhörig den bästa möjliga starten. Alla som reser med oss har därför också möjlighet att fortsätta sin rehabilitering hemma med någon av våra fysioterapeuter. På så vis kan träningen fortsätta och nya mål nås.

Våra tjänster

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Service #1

Lorem ipsum dolor sit amet conse ctetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Most Popular Stories

Vid stroke och neurologiska sjukdomar

Rehabilitering vid stroke och neurologiska sjukdomar. Neurooptimal träning är skapat för maximal förbättring av rörelseförmågan, språkets funktion och andra kognitiva problem efter en stroke. Träningen

Läs mer »

Digital rehabilitering

Digital rehabilitering vid stroke och neurologiska sjukdomar. Ett bra alternativ och komplement till vår träning i Sverige och Spanien. Vi erbjuder dig digital träning med

Läs mer »

Svensktalande experter​

Hos oss leds programmen av specialiserade svenska fysioterapeuter, neuropsykologer och logopeder

Berikande miljöer utomlands

Våra program äger rum i berikade miljöer i Spanien och Sverige där individuell målinriktad träning varvas med vila, god mat och social samvaro i vackra stimulerande miljöer.

Individanpassad rehabilitering​

All rehabilitering är individanpassad och fokuserar på varje deltagares nedsatta funktioner och unika förutsättningar.

Fysisk och kognitiv rehabilitering samt språkträning

Programmen innehåller fysisk träning, behandling med neuropsykolog samt tal- och språkträning för de deltagare som har behov av detta.

Träning efter stroke – vi kallar det neurooptimal träning

Neurooptimal träning är skapat för maximal förbättring av rörelseförmågan, språkets funktion och andra kognitiva problem efter en stroke.

Träningen består av intensiva dagliga övningar för att hjälpa personens specifika behov vid exempelvis rörelsehinder, kondition och talförmåga.

Träningen är också upplagd i den bästa miljön under tillräckligt lång tid för att ge godaste möjliga bibehållna effekt. Neurooptimal träning sker i en högintensiv form med arbetsdagar på upp till 6 timmar.

1.

Få professionell rehabilitering på plats

3.

Bevisat resultat

4.

Vi hjälper er genom hela processen

Det har varit ett jättebra läger för mig. Man fick verkligen träna på allt, som jag tyvärr behöver. Det var jättekul att åka på det här lägret, och jag kan verkligen rekommendera detta till någon som funderar på att kvalitetsträna med ett proffsigt team.

Anna Holmlund

Deltagare

Är du redo för nästa steg?
Så här går det till.

1.

Gör en intresseanmälan. Skicka in kopia på en journal samt en fullmakt om du behöver hjälp med att ansöka om ersättning från Försäkringskassan.

2.

Vi återkopplar till dig så snart vi har fått alla handlingar.

3.

Vi hjälper dig i dialogen med Försäkringskassan

4.

Välj ett datum som passar dig.

5.

Bokat och klart

6.

Rehabiliteringen börjar

.

Känner du redan nu att du vill resa med oss eller har du en närstående/vän som du tror skulle behöva rehabilitering?

Vanliga frågor

Det finns naturligtvis många frågor innan man beslutar om att resa på en rehabiliteringsresa. Vi svarar mer än gärna på alla frågor. Om du inte hittar svaret på din fråga här nedan kan du alltid kontakta oss.

Play Video