Reuma Sol

En vistelse i värmen utifrån dina förutsättningar

Reuma Sol – behandling i skön varm miljö

Reuma-Sol Center ligger i den vackra staden Alfaz de Pi. Hela anläggningen är skapat med dig som gäst i fokus. Både faciliteter och arkitektur har till och med arbetats fram i samråd med reumatikerpatienter. Reuma -Sol kom från början till utifrån ett behov hos reumatiker att få kombinera semestern med behandlingar.

En vistelse i värmen utifrån dina förutsättningar

Anläggningen, byggd på en apelsinodling är skapad för att vara den bästa möjliga platsen för människor med reumatism samt muskel – och skelettsjukdomar. Den 300 år gamla huvudbyggnaden ”finca” har bevarats och används idag som mötesplats för hotellets gäster. Under 2006 blev hotellets nya flygel med 32 rum färdig. Här finns en extra sjukgymnastikavdelning och ett samlingsrum med kök där det finns plats för 60 gäster.

Reuma-Sol – en anläggning för alla

Reuma-Sol ligger mellan Valencia och Alicante i staden Alfaz del Pi, endast 3 km från de vackra stränderna vid Costa Blancas. Som nämnts är det full fokus på tillgänglighet för alla gäster utifrån behov. Rullstolsburna gäster erhåller rum antingen i den hotelldel som har hiss eller i lägenheterna på nedre botten.

Fysioterapi på Reuma-Sol

Vanligtvis finns 6 heltidsanställda fysioterapeuter – alla med skandinavisk legitimation. Här finns också en assistent som hjälper till med olika behandlingar. Bland annat paraffinbad och avspänning. Sjukgymnastiken/fysioterapin erbjuder individuellt anpassade behandlingar, övervakad träning, både i gymsalen och i bassäng. Centret erbjuder också olika gruppträningar, till exempel bassängträning, stavgång och balansträning. Om du meddelat att du önskar behandling erbjuds ett första samtal med fysioterapeuten redan dagen efter ankomst (ej lördag och söndag).

Träning, massage, pooler och poliklinisk behandling

På Reuma-Sol erbjuds poliklinisk behandling. Dessa behandlingar måste dock beställas på förhand och remiss måste tas med om Landstinget är betalare. I Hälsans hus finns en sjukgymnastavdelning med stor välutrustad gymsal: löpband, motionscyklar, olika träningsmaskiner och redskap – allt från hantlar till pilatesbollar. I byggnaden finns också en frisör och en massageterapeut.

Pool både ute och inne – och mycket mer

På nedervåningen finns samlingssal, omklädningsrum och vår inomhuspool uppvärmd till 34 grader under vintersäsongen. Under sommarens säsong använder vi vår utepool som också håller 34 grader. Intill utomhuspoolen ligger vår restaurang där det serveras frukost, lunch och middag.

Så här bor du

Alla lägenheter och hotellrum har tv, radio och telefon. Området har numera även trådlös Wi-Fi täckning.

Vi har tre olika typer av lägenheter: A B och C

A-lägenhet

Två sovrum med två bäddar i varje rum, vardagsrum med pentry, badrum och terrass.

B-lägenhet

Två sovrum med två bäddar i varje rum, vardagsrum med pentry, två badrum och en terrass. Dessa lägenheter ligger 1 trappa och är inte tillgänglig för rullstolsburna gäster.

C-lägenhet – för gäster med funktionsnedsättning

Två sovrum med två bäddar i ett rum och en säng i det andra rummet.  Sovrummen har en säng som är höj- och sänkbar. I vardagsrummet finns ett pentry med kokmöjligheter, kylskåp, kaffebryggare och husgeråd för fyra personer. Här finns också en elektrisk justerbar stol. Denna typ av lägenhet har ett stort badrum med dusch och toalett. Lägenheten har också terrass.