Skip to content

Parkinsonsrehabilitering

Har du eller någon närstående drabbats av Parkinsons kan de besvär och symtom som uppträder variera stort vilket kräver en individuell behandling. Vi erbjuder ett kvalificerat, modernt koncept för rehabilitering i en miljö och i ett klimat som ytterligare bidrar till ett optimalt utfall av deltagarens utveckling. Vår rehabilitering utgår från deltagarens individuella behov, resurser och intressen. Arbetet bedrivs i team med olika läkare, fysioterapeuter, logopeder, neuropsykologer och rehab-assistenter. Och sist men inte minst – behandlingen utförs i en harmonisk varm och skön miljö hos oss i Spanien.

Vill du att vi ringer dig?

Växeln är normalt bemannad måndag till fredag kl 8.00-16.00. Vill du att vi kontaktar dig använd formuläret nedan. Du vet väl att även kan anmäla intresse här

Hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicyn.

Rehab som hjälper dig att hitta just dina verktyg vid Parkinsons

För dig eller för din närstående kan individuellt anpassad fysioterapi bidra till att minska vanliga symtom som förändrad hållning, nedsatt gångförmåga och nedsatt balans.  Ytterligare en viktig beståndsdel i våra rehabiliteringsresor är de riktlinjer deltagarna får med sig för den fortsatta träningen efter hemkomsten.

Var du står nu – och vägen framåt

Modern forskning visar på att regelbunden träning är viktig för bibehållandet av såväl kondition som styrka och rörlighet. Rehabilitering av Parkinson med oss innebär att vi ger tips, råd och utbildning om din sjukdom och hur du på bästa sätt kan använda dig av dina resurser samt hantera dina begränsningar.

Vi arbetar tillsammans – gemenskap är ett nyckelord

Under vistelsen får du möjlighet att träffa personer som också drabbats av neurologiska sjukdomar eller skador. Vi välkomnar och uppmuntrar närstående att följa med på resan för din Parkinsonbehandling. Enligt vår erfarenhet är det positivt för såväl deltagarna som de närstående att höra om andras erfarenheter och lärdomar.

Dina anhöriga är mer än välkomna med sin delaktighet

Medföljande personer, som partners, nära och anhöriga har också möjlighet att delta i aktiviteterna så mycket de kan och vill. Därför erbjuder vi anhörigverksamheter i form av anhöriggrupp, föreläsningar och individuella samtal. Dessutom erhåller medföljande tips, råd och uppmuntran från vår personal samt social samvaro med andra i liknande situation. De medföljande får stöd genom varandra och informella nätverk byggs upp vilket vi tycker är fantastiskt.