Skip to content

Behandling av reumatism

Välj att behandla din reumatism i varmt klimat tillsammans med oss. Flera studier visar att just behandling för reumatism i varmare klimat har ökat välbefinnandet positivt. På vår anläggning erbjuder vi ett kvalificerat behandlingsprogram enligt svensk standard. Här arbetar fysioterapeuter, sjuksköterskor och ibland arbetsterapeuter. Behandlingsschemat är individuellt och läggs upp i samråd med dig som är gäst.

Varför behandling för reumatism i varmare klimat?

I bland annat Läkartidningen 2009 nr 32, redovisas en studie där bland annat RA-patienter ingått. Patienterna, som kom från olika delar av Sverige, deltog i en tre veckors individanpassat behandlingsprogram och fick sedan själva skatta sin hälsa och livskvalitet.

Frågorna de fick besvara handlade bland annat om fysisk funktion, smärta, vitalitet, social funktion och psykiskt välbefinnande. Inom alla punkter ansåg deltagarna att deras hälsa och hälsorelaterade livskvalitet hade förbättrats efter behandlingen. De svarade också att förbättringen satt i upp till ett år efter att de kommit hem.

Inte bara fysisk träning

Vi tränar intensivt, mycket mer än vad du är van vid hemma. Tillsammans med vår medicinska personal får du träna olika funktioner. Du får också kunskap om din sjukdom, livsstilsfrågor och mycket mer via bland annat olika föreläsningar.
För att hela du ska må bra erbjuder vi även rehabilitering för själen. Vi njuter av god nyttig medelhavsmat, social samvaro och inte minst av sol, värme och bad.

Vi skräddarsyr din behandling för reumatism i samråd med dig

Innan fysioterapibehandlingarna börjar har fysioterapeuten ett inskrivningssamtal och undersökning med dig som gäst. Tillsammans med dig tar vi fram ett behandlingsprogram.

Varje behandling är 30 minuter. Fokus kan ligga på allt från balans, styrka, flexibilitet och koordination till kroppsmedvetenhet och stabilitet beroende på diagnos och behov.

Här presenterar vi några av våra behandlingar för reumatism:

 • Utbildning med cardio och maskiner styrka för MTT (Medicinsk Tränings Terapi) – Principer
 • Terapi Mästaren: sling terapi, som används för att träna muskelrörelser samt för smärtlindring
 • Elektroterapi:
  – Ultraljud är högfrekventa ljudvågor som används för smärtlindring, antiinflammatorisk behandling och för att stödja förnyelse av sådana senor och ligament
  – TENS (Transkutan elektrisk nervstimulering) används för smärtlindring.
  – Skanlab högfrekvent växelström baserad på kondensatormetoden, som används för smärtlindring och elasticitet i vävnaden vid akuta, subakuta och kroniska skador.
 • Ultraljud är högfrekventa ljudvågor används för smärtlindring, antiinflammatorisk behandling och för att stödja tissue uppbyggnad av senor och ligament
 • Värme- och kylterapi. Här används värme och kylförpackningar, för exempelvis smärtlindring som har antiinflammatorisk verkan.
 • Paraffinbad: används för behandling av händer och fötter, särskilt för rehabilitering av rörelseförmågan, styrka och för smärtlindring.
 • Sensoneck: används för att träna de stabiliserande musklerna i nacken och axelområdet
 • Hälsobänken: Traction behandling, särskilt för lumbalryggen