Skip to content

Kvällen den 25 mars 2019 kommer jag och våra barn aldrig att glömma vi sitter och tittar på tv när plötsligt min man Marcus drabbas av hjärnblödning, så snabbt livet kan förändras…

Efterförloppet av vården och rehabiliteringen av min man har varit så dålig näst intill obefintlig. Sjukvården har stjälpt över allt på mig och att stå i kaoset med ledsamheten och förtvivlan, oron  och stressen och frågan –vad gör jag nu? kommer jag aldrig att glömma. 

Jag jobbar själv som undersköterska på sjukhuset i Malmö och ilskan över att sjukvården skiter i min man gjorde mig stundtals förbannad över att det kan vara så här i Sverige. 

Jag har krigat för min man, ringt sjukhuschef och läkare och tjatat och ifrågasatt varför Marcus inte får träning eller ens komma till ett rehabiliteringscenter, gått till tidningen som gjort reportage om min man, men det har inte hjälpt.

Att vi åkte på träningsresa med Optima Rehab är det bästa som hänt! Vi visste inte vad vi kom till men det kändes så bra från dag ett nere i Alicante! 

För mig som anhörig var det väldigt intressant och givande föreläsning av neuropsykolog Jerry, vi hade även anhörigsamtal som var givande att kunna prata, dela med sig och för min del blev det en och annan tår, man är inte ensam om att kämpa för sin anhörig! 

Varför fick man ingen sån viktig information /hjärnskola hemma när allt hände?

Den sammansvetsade gruppen, hotellet, maten, fantastiska personalen, vädret och fokus på träning var underbar!!! 

Sista veckan såg jag min mans framsteg och när slut testerna gjordes så stortjöt jag glädjetårar! Det kändes otroligt att man kan nå så bra resultat på dessa veckorna! 

Det är en stor tyngd på mina axlar som lättades, hade vi inte åkt på denna resan så hade jag stått fortfarande och slagit huvudet mot väggen kändes det som och famlat efter hjälp/ träning  som jag inte fick till min man. Samtal med Emilia och resten av personalen har stärkt mig jättemycket och gett mig ny kraft och energi, jag känner sådan tacksamhet!

Efter att vi kommit hem har min man haft sådan energi att träna varje dag och även jag när jag inte jobbar!

Det är underbart att kunna gå långa promenader som vi inte kunnat göra innan och att samla våra barn och berätta om deras pappas framsteg efter denna fantastiska träningsresa med Optima Rehab! 

Stort Tack från mig och våra fem barn, 

Liselott Öfverbeck

Routine Checkups is an important part of children health.

Play Video